Våra Sambrukare

Här presenterar vi våra Sambrukare i Sambruket i Sösdala för den som vill inspireras av vad Sambruket gör, är och vilka personer som är aktiva. Alla har sin unika historia.

Rebecca Oliwers

– Vart hittade du Sambruket i Sösdala? Mitt första möte med Sambruket var faktiskt en fika på dåvarande våffelkafeet och mötet där med initiativtagaren Susanne..

-Hur gick dina tankar innan du var en del av Sambruket?  Jag hade tankar om hur lever jag mitt liv egentligen?  Jag ville ta steg mot en omställning och funderade över, vad innebar det för mig? Jo, att göra något tillsammans, ta del av varandras kunskaper, inspireras och dela. Men också möta konflikter, svårigheter och mina egna motstånd..

– Vad gör du idag i Sambruket? Intresset kring mat och odling har naturligt blivit ett arrangemang i kafé och event för min del..

– Hur ser framtiden i Sambruket ut för dig och vad ser du mest fram emot under 2018? Jag ser utvecklingen och skapandet i Sambruket är enormt stor och ser fram emot att vara endel i den. Och låta mig utvecklas dit jag ska..

 

Rune Forssén 

– Vart hittade du Sambruket i Sösdala? Genom en god vän inom min bank, JAK Medlemsbank.

-Hur gick dina tankar innan du var en del av Sambruket? Var med och startade ett Sambruk i Halland, Gunnarsjö Sambruk efter samma modell som Sambruket Södra Rörum (vilket tidigare var vårt namn).

– Vad gör du idag i Sambruket? Sitter med i Toppcirkeln eller Styrelsen som det numera heter och driver Byggnadsvård på vår fina gård i Ankhult (tillsammans med Holma FHSK och Studiefrämjandet). Är även en av hyresgästerna i våra fastigheter.

– Hur ser framtiden i Sambruket ut för dig och vad ser du mest fram emot under 2018? Att vi är en viktig del i ett Omställningsarbete och nätverk i byggden. Att få vara “sommargäst” på gård nr 1 i Ankhults by och delta i alla trevliga events som genomförs.